Belföld

Karambol után akarta átverni a biztosítót

24.hu
24.hu

2013. 12. 17. 11:54

A baleset után kötött biztosítást, és iratokat hamisított, hogy megtérüljön a kár.

Mosonmagyaróvár belterületén egy személygépkocsi és egy kisbusz ütközött össze 2013. február 15-én reggel. A felek megegyeztek, hogy másnap a balesetet okozó férfi lakásán találkoznak és kitöltik a biztosító társaság részére szükséges kárbejelentő dokumentumokat. A károsult férfi a megbeszélt időpontban megjelent az okozónál és aláírta az előre kitöltött nyomtatványt, majd benyújtotta kárigényét a biztosítónál. A cég gyanúsnak találta, hogy az okozó férfi a baleset napján kötött biztosítást járművére, ezért feljelentést tett a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon.

A rendőrség a vizsgálat során megállapította, hogy a balesetet okozó J. Csaba – a károsult tudta és beleegyezése nélkül – a kárbejelentő nyomtatványon a baleset időpontjának azt a napot jelölte meg, amikor az autójára a biztosítást megkötötte, mivel a férfi járművének az esemény napján nem volt kötelező felelősségbiztosítása.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a 35 éves ózdi lakos ellen magánokirat-hamisítás vétség és csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást 2013. december 12-én fejezte be. Az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.