Belföld

Karambol után akarta átverni a biztosítót

A baleset után kötött biztosítást, és iratokat hamisított, hogy megtérüljön a kár.

Mosonmagyaróvár belterületén egy személygépkocsi és egy kisbusz ütközött össze 2013. február 15-én reggel. A felek megegyeztek, hogy másnap a balesetet okozó férfi lakásán találkoznak és kitöltik a biztosító társaság részére szükséges kárbejelentő dokumentumokat. A károsult férfi a megbeszélt időpontban megjelent az okozónál és aláírta az előre kitöltött nyomtatványt, majd benyújtotta kárigényét a biztosítónál. A cég gyanúsnak találta, hogy az okozó férfi a baleset napján kötött biztosítást járművére, ezért feljelentést tett a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon.

A rendőrség a vizsgálat során megállapította, hogy a balesetet okozó J. Csaba – a károsult tudta és beleegyezése nélkül – a kárbejelentő nyomtatványon a baleset időpontjának azt a napot jelölte meg, amikor az autójára a biztosítást megkötötte, mivel a férfi járművének az esemény napján nem volt kötelező felelősségbiztosítása.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a 35 éves ózdi lakos ellen magánokirat-hamisítás vétség és csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást 2013. december 12-én fejezte be. Az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik