Belföld

Életmentő defibrillátort kaptak az ifjú focisták

polgardi-defib(960x640).jpg (polgárdi defibrillátor)
polgardi-defib(960x640).jpg (polgárdi defibrillátor)

Október végén nemes cél mellé állt szerkesztőségünk.

A Polgárdi Városi Sport Egyesület és a Fehérvár24 közös jótékonysági aukciójának keretében sikerült defibrillátort adományozni a sportegyesületnek, ahol hetente több száz gyerek és persze felnőtt is sportol. Megkeresésünkre a Videoton FC is azonnal a kezdeményezés mellé állt. A futballisták értékes ereklyével, egy dedikált mezzel járultak hozzá az akció sikeréhez.

Kiss Szilvia a sportegyesület aktivistája határozta el, hogy az utánpótlás korú labdarúgókat reanimáló készülékhez juttatja. Az azonnali szívleállás okozta halálesetek ugyanis megelőzhetőek, amennyiben rövid időn belül újraindítják a szívműködést.

Szilvia, akinek kisfia szintén a sportegyesületben focizik, nem csak hozzánk fordult segítségért. Nemrég tartottak egy jótékonysági estet, amin Fekete Pákó is részt vett, egyik festményét ajánlotta fel a jótékony célra. Az önzetlen támogatóknak köszönhetően sikerült összegyűjteni a pénzt, így az újraélesztő készüléket már át is adták a kisváros sportegyesületének.

A fő mecénások

A Videoton játékosai által aláírt mez Márton Ferenc és párjáé, Hanyi Edináé lett, a “leütés” pillanatában övék volt a legmagasabb ajánlat. Tavasszal költöztek a településre és cégük is Polgárdiban működik. Ferenc elmondása szerint, ezentúl a sportegyesület vitrinjében őrzik majd a relikviát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik