Belföld

Vonaton akartak Ausztriába szökni

A szír és afgán állampolgárságú határsértők érvényes útiokmányok és vízum nélkül akartak külföldre jutni.

A mosonmagyaróvári határrendészek az osztrák rendőrökkel közös ellenőrzés során 2013. december 13-án este igazoltatták a nemzetközi gyorsvonat utasait Hegyeshalomban. A 18 éves afgán állampolgárságú fiatalember a rendőröknek elmondta, a debreceni befogadó állomásról jött el, érvényes útiokmányok és vízum nélkül akart Ausztriába utazni.

A hegyeshalmi vasútállomáson 2013. december 14-én 23 órakor ellenőrizték a rendőrök azt a 25 éves szír állampolgárságú férfit, aki jogszerű magyarországi tartózkodását igazolni nem tudta és a továbbutazáshoz szükséges okmányokkal sem rendelkezett. A nemzetközi gyorsvonatról 2013. december 15-én este Hegyeshalomban szállítottak le a rendőrök a két külföldi férfit.

A 19 éves szír állampolgár humanitárius tartózkodási engedéllyel igazolta magát, a 23 éves afgán állampolgár kizárólag a debreceni befogadó állomás területére érvényes igazolással rendelkezett.

Az illegális határsértőket tiltott határátlépés szabálysértés kísérlete miatt az egyenruhások előállították, ügyükben a további eljárást a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik