Belföld

“Teljes nézetazonosság” volt Orbán és Hilarion között

hilarion (hilarion)
hilarion (hilarion)

A keresztény értékekről, a kelet-nyugati egyházi párbeszédről és a hadisírokról is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és Hilarion metropolita hétfői budapesti megbeszélésén, az Országházban.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel a találkozóról azt közölte, hogy a keresztény értékek védelme tekintetében teljes nézetazonosság volt Orbán Viktor kormányfő és Hilarion metropolita, az orosz ortodox egyház külügyi hivatala vezetőjének megbeszélésén, amelyen részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője elmondta: a felek egyetértettek abban, hogy szükség van az egyházak társadalmi szerepvállalásának támogatására, a családok megerősítésére.

Orbán Viktor kinyilvánította, hogy Magyarország – történelmi hagyományainak megfelelően – mindenben kész segíteni a kelet-nyugati párbeszédet, egyházi vonatkozásban is.

Hilarion metropolita nagyra értékelte az orosz ortodox egyház és a magyar kormány között a közelmúltban megszületett megállapodást. A magyar miniszterelnök pedig köszönetet mondott a doni áttörés évfordulóján tartott megemlékezésekért, valamint azért, hogy az orosz ortodox egyház nagy figyelmet fordít az oroszországi magyar katonasírok gondozására – közölte Havasi Bertalan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik