Belföld

NAV-botrány: “A Fidesz olyan mint az agresszív kismalac”

Szekeres Imre MSZP-s képviselő szerint a Fidesz megfúrta, hogy meghallgassák az Állami Számvevőszék elnökének beszámolóját a NAV-vizsgálatokról.

A Fidesz leszavazta, hogy meghallgassák az Állami Számvevőkszék elnökét az áfacsalásokról – derül ki Szekeres Imre Facebook-profiljáról, aki a költségvetési bizottság aktuális ülén van és onnan posztol. Az ÁSZ-elnök a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál 2010 óta végzett számvevőszéki vizsgálatokról számolt volna be a bizottság tagjai előtt.

Szekeres két órája ezt írta ki:

“Most zajlik a Költségvetési Bizottság ülése. Elértük ellenzékiként azt is, hogy Domokos Lászlónak, az Állami Számvevőszék elnökének ide kellett jönni, és tájékoztatni bennünket a NAV-nál végzett vizsgálatokról. Ez eddig a legfontosabb lépés a NAV ügyeinek tisztázása érdekében.”

Egy órával később viszont már a következőkről számolt be:

“A Fidesz gyávasága elképesztő, levették napirendről a közben megérkezett ÁSZ-elnök beszámolóját a NAV vizsgálatakról. Olyanok, mint az agresszív kismalac a gödörben, amikor barátja szól neki: várj, kihúzlak! Nem várok!”

Nem ez az első, hogy a Fidesz meghekkel egy bizottságot, amely a NAV-ügyben vizsgálódna. A nemzetbiztonsági bizottság például magát a NAV-botrány kirobbantóját, Horváth Andrást hallgatta volna meg, ám a kormánypárti tagok javaslatára levették a testület keddi napirendjéről az áfacsalási vádakkal kapcsolatos meghallgatásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik