Belföld

Ejtették a Nagy elleni rágalmazási pert

A vádló nem ment el a tárgyalásra.

Mivel a legutóbbi tárgyaláson nem jelent meg sem Tápai Péter, az IKV egykori igazgatója, sem jogi képviselője, ezért jogerősen is véget ért a Nagy Sándor, önkormányzati képviselő, a Szabad Város Egyesület elnöke ellen indított rágalmazási per.

Tápai azért kezdeményezte a magánvádas eljárást, mert szerinte Nagy alaptalanul állította, hogy nem adott át jegyzőkönyveket a két évvel ezelőtt működött átvilágító bizottságnak abban az ügyben, ahol a társaság gazdálkodását vizsgálták. Mint emlékezetes, 2001-ben, az IKV üzleti terve szerint a korábbi évinek csak közel a felét, 370 millió forint befizetését tervezte a tulajdonos Szeged városának, arra hivatkozva, hogy csökkentek a kiadható bérlemények és veszélybe kerülnek a felújítások is.

A per most azért ért véget, mert a szeptember 9-re kitűzött tárgyaláson sem a magánvádló, sem jogi képviselője nem jelent meg, ami az eljárás szempontjából a vád elejtésének minősült. Bár az erről hozott végzéssel szemben Tápai fellebbezett, a Szegedi Törvényszék napokban hozott jogerős ítélete szerint az eljárás immár véglegesen lezárult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik