Belföld

Diákokat vezényeltek a kormánymegbízott beszédére

Hatalmi szóval vezényeltek ki középiskolásokat a Vas megyei kormánymegbízott tárlatmegnyitójára, aki az alaptörvényt méltatta és az elmúlt 20 évet ostorozta – írja a Blikk.

Mint a Nyugat.hu internetes hírportál egy pedagógus e-mailje alapján hírül adta: több középiskola igazgatója is levelet kapott, hogy 20-25 végzőst küldjenek ki a csütörtök délutáni eseményre, mert ez „a kormánymegbízott úr kérése”. Az internetes újság munkatársa a helyszínen a diákoktól is azt a felvilágosítást kapta, hogy kötelező, vagy legalábbis „nagyon erősen ajánlott” nekik ott lenni.

A Blikk megtudta, a levél a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szombathelyi tankerületétől ment az iskolákhoz. Fodor István tankerületi igazgató azt ígérte, írásban nyilatkozik az ügyben, de lapzártáig nem tette meg. Harangozó ezúttal nem kívánt megszólalni.

A beszámolók szerint Harangozó hosszasan méltatta az alaptörvényt. Mint elmondta, az 1989-es alkotmány a szovjet mintára készült régi eredeti törvény módosítása volt. Így – folytatta – nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket sem. Valamint arról is beszélt, hogy az elmúlt húsz évben tömegeket taszítottak reménytelenségbe a kormányok, és virágzott a korrupció is, míg 2010-ben alakult új parlamenti többség már méltó a magyar nemzethez.

A Blikk úgy tudja, jó pár végzős a megnyitót hallva el akarta hagyni a kiállítótermet, s úgy kellett a kísérő tanároknak visszatartani őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik