Belföld

Újranyit Szegeden a Subway

A Kárász utcára költözik a szendvics üzlet.

Középtávon százra növelné magyarországi éttermei számát a Subway – közölte Sempers Katalin, a franchise rendszerben működő gyorsétteremlánc területi képviselője pénteken, Szegeden. Az első étterem az Átrium üzletházban nyílt, de nem sokkal később bezárt. A gyorsétterem most nem messze, a Kárász utcára költözött.

Az első Subway 1965-ben nyílt az Egyesült Államokban, a Connecticut állambeli Bridgeportban, jelenleg pedig 103 országban több mint negyvenezer étterem tartozik a lánchoz – ismertette a szakember a szegedi egység megnyitója alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Az éttermek kizárólag franchise rendszerben üzemelnek. A Subway három éve már a világ legnagyobb gyorsétteremlánca,  megelőzve a McDonald’s-ot – tette hozzá.     A márka 2005 óta van jelen Magyarországon, a szegedi a tizennegyedik étterem az országban. Januárig még három új étterem nyílik Budapesten – tudatta a területi képviselő.

A Subway folyamatosan keresi az új franchise partnereket és a megfelelő helyszíneket. A 20 és 140 négyzetméter közötti alapterületű egységek kialakítása – más gyorsétterem láncokhoz viszonyítva lényegesen alacsonyabb – 25-35 millió forintos befektetést igényel. Egy-egy üzletben 12-15 alkalmazottat foglalkoztatnak – közölte a szakember. Hozzátette: a magyarországi Subway éttermek átlagos forgalma tavaly meghaladta a 60 millió forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik