Belföld

Korsós: a közigazgatást nem szabad összekeverni a politikával

Korsos-Agnes(960x640).jpg (korsós ágnes, vásárhely, )
Korsos-Agnes(960x640).jpg (korsós ágnes, vásárhely, )

Folytatóik az oda-vissza üzengetés a makói és a hódmezővásárhelyi városvezetők között.

A Makó-Vásárhely vita, időrendben

Korsós Ágnes címzetes főjegyző a napokban nyílt levelet írt Buzás Péter makói polgármesternek a kórházösszevonás, a vízközmű-szolgáltatás régiós integrációja, valamint a makói 2-es számú kisposta átszervezése miatt kirobbant vita kapcsán.

A jegyző szerint azzal, hogy a polgármester vásárhelyi vezetőket sejtet az említett ügyek mögött, lényegében törvénysértéssel vádolja meg őket.

Ön állami intézményeket említ, amelyek működését, intézményi rendszerét a törvények és nem a települési önkormányzatok határozzák meg – írja levelében a főjegyző, hozzátéve, abszurd az a gondolat, miszerint Almási Istvánnak vagy Kószó Péternek érdekében áll, hogy a makói kettes számú kispostát Hódmezővásárhelyhez csatolják.

Talán nem vitték el a makói polgárok leveleit, vagy nem lehetett befizetni a csekkeket? De ugyanezt kérdezhetném a kórházzal kapcsolatban is: amióta közös vezetője van a két intézménynek, rosszabbul dolgoznak a makói orvosok és ápolók? – teszi fel a kérdést Korsós Ágnes, aki szerint súlyos hiba összekeverni a közigazgatást a politikával.

A közigazgatásban a törvények, a politikában a tisztesség mutatja az utat. Az előbbivel nekem, utóbbival Önnek kell elszámolnia a közösség előtt – olvasható a levélben.

Korsós Ágnes levelét, teljes egészében itt olvashatják el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik