Belföld

Jubileumi ünnepség a Kodály iskolában

kodály (kisfiú, néptánc, )
kodály (kisfiú, néptánc, )

70 éve oktatják, nevelik a gyermekeket a Béke téri intézményben.

„Viva la musica” – énekelték a Kodály iskola negyedik osztályosai az intézmény fennállásának 70. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen. A diákok kedves, zenés-verses összeállítással köszöntötték a jubileumát ünneplő oktatási intézmény egykori és jelenlegi pedagógusait.

Fotó: ÖKK

A jubileumi ünnepségen Brájer Éva köszöntötte a város nevében az egykori és jelenlegi pedagógusokat. Székesfehérvár alpolgármestere elmondta, hogy a Béke téren működő intézményben mindig magas színvonalú volt a zenei, művészeti nevelés, így jó útravalót kaptak és kapnak ma is a gyermekek. Brájer Éva kiemelte, hogy a 2013-as Szent István Emlékévben is sokat köszönhet a város az intézménynek, hiszen együttműködő, lelkes partnerek voltak a programok szervezése során.

Az elmúlt 70 év

1943-ban nyitotta meg kapuit a Magyar Királyi Állami Polgári Fiú- és Leányiskola, amely később Béke téri Általános Iskolaként működött. A kilencvenes évek végén a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnáziummal történt összevonást követően is sikeresen működik az oktatási intézmény.

Kneifel Imre egy egykori diák gondolatait idézve fejezte be köszöntőjét. „Ez az iskola olyan embereket, hazafiakat nevelt, akik egész életükben büszkék arra, hogy Béke térisek lehettek.”

A programsorozat a jövő héten folytatódik, hiszen december 16-án, hétfőn 14.30 órakor nyitják meg a Kodály Zoltán Hetet, amelynek keretében zenei vetélkedőt, társas éneklési versenyt, játékos vidám vetélkedőt szerveznek. Az ünnepi hét, december 19-én 18.00 órakor karácsonyi hangversennyel zárul a Szent Imre templomban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik