Belföld

Íme egy kiváló koncert – jegyeket is adunk!

 

A két ünnep között ad fergeteges koncertet a Bessenyeiben a Molnár Dixieland Band. 10 olvasónkat elvisszük a szupernek ígérkező buliba!

A karácsonyi evés-ivás és a szilveszteri “ereszdelahajamat között” a legjobbat kínáljuk, egy jó kis koncertet a Bessenyei Ferenc Művelődési Házban. December 28-án 18 órai kezdettel itt lép fel ugyanis a legendás szegedi együttes.

Magyarország legrégebben fennálló és legismertebb nem fővárosi jazz-együttese, a szegedi Molnár Dixieland Band 1964-ben alakult meg egyetemistákból, amatőr zenészekből. Felléptek már olyan világhírű szólistákkal, mint Fatty George, Eddy Davis, Tony Scott, Joe Muranyi, John Mortimer, Ian Wheeler vagy Marcel Zanini. Ötletük és diplomáciájuk nyomán sikerült létrehozni 1998-tól a „Dóm Dixie Gála” című műsort a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán, mely az ország legelőkelőbb és páratlan bemutatója ebben a műfajban.

Itthon az egész országot bejárták 1964 óta koncerteznek, különféle jazz-fesztiválokon, klubokban, egyetemeken, kultúrházakban léptek-lépnek fel, évi 50-100 alkalommal.

Az együttes vezetője Molnár Gyula, egyetemi oktató, biológus, fotós, ornitológus, Juhász Gyula díjat, majd EMERTON díjat kapott. Az együttes az EMERTON díjat 2001-ben kapta meg. A zenekar 1994-ben a Salgótarjáni Nemzetközi Dixieland Fesztiválok szervező házigazdájaként Pro Urbe díjat, 1996-ban városukban a Szegedért Emlékérmet kapta. 2004-ben a 40 éves jubileum alkalmából Szeged Város Aranyérmét vehették át.

Nyerjen tőlünk jegyeket!

A koncert igazán jó választásnak tűnhet azoknak, akik a sok töltött káposzta, halászlé és pulykasült, szaloncukor és bejgli után és még a szilveszteri utcabál előtt egy tartalmas szórakozásra vágynak. Játsszanak velünk és mi 5 páros belépőt adunk a koncertre!

Küldjék el legalább egy tag nevét a Molnár Dixieland Bandből!

Válaszaikat december 23-ig várjuk a vasarhely24@sanomamedia.hu email címre!

Kérjük nevüket, telefonszámukat is küldjék el nekünk, a levél tárgyába írják: Molnár Dixieland Band.

Jegyek a BFMK-ban vásárolhatók, elővételben 1800, a koncert napján 2500 Ft-os áron.

Ajánlott videó