Belföld

Több száz lakásban zárták el a gázt Dunaújvárosban

Dunaujvaros(210x140)(3).jpg (dunaújváros)
Dunaujvaros(210x140)(3).jpg (dunaújváros)

Gázszivárgás miatt ideiglenesen kiköltöztettek 50 embert.

Kevéssel este hét óra után helyreállt a gázszolgáltatás Dunaújváros Barátság városrészében, ahonnan fél háromkor érkezett az első jelzés a katasztrófavédelemhez. A szolgáltatás négy órán keresztül szünetelt. Mivel a fűtést távhőszolgáltatás biztosítja, senkinek nem kellett átmeneti melegedő helyet biztosítani.

Az Eszperantó úton található nyolcemeletes lakói éreztek gázszagot

A katasztrófavédelem dunaújvárosi hivatásos tűzoltói áramtalanították az épületet, a lakásokból ötven embert kisérték ki az utcára. A gázszolgáltatóval közösen gázkoncentráció-mérést végeztek. Megállapították, hogy a pincébe a házon kívülről áramlik be a földgáz – mondta a Fehérvár24-nek Farkas-Bozsik Gábor katasztrófavédelmi szóvivő.

Tűzoltók biztosították a helyszínt, amíg a szolgáltató és a katasztrófavédelem szakemberei behatárolták a földgázszivárgás valódi helyét. Legfrissebb információink szerint a szivárgást egy kétszázötven milliméter átmérőjű csővezeték hibája okozta, ami a Velinszky László utca és Vasmű út sarkán található. A javítás előreláthatólag három órát vesz igénybe.

Innen szivárog a gáz:


Nagyobb térképre váltás

Az Eszperantó úti ház lakói visszatérhettek otthonaikba, a katasztrófavédelem felkészült az esetleg fűtés nélkül maradt emberek ideiglenes elhelyezésére. A gázszolgáltatás szüneteltetése a szolgáltató tájékoztatása szerint körülbelül négyszáz lakást érint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik