Belföld

9 milliárdból fejlesztik a fehérvári stadiont

Sostoi-Stadion(3)(960x640).jpg (sóstói stadion)
Sostoi-Stadion(3)(960x640).jpg (sóstói stadion)

A program egy megfontolt együttműködési megállapodáson alapul a kormány és a város között, melyben az MLSZ is részt vesz, de a FIFA és az UEFA segítségét is bírja a stadionfejlesztés.

Szerdán a Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, miszerint a Sóstói Stadion fejlesztésére kilencmilliárd forintos kormányzati támogatást kap a város. A városi önkormányzat ma tartott közgyűlést, s a képviselők beszéltek arról, milyen feladatok vannak a beruházással kapcsolatban.

Sóstó is szerepel a nemzeti stadionfejlesztési programban

A beruházás lebonyolításában részt vesz az állam, azonban minden döntési pont városi hatáskörében marad. A napirend tárgyalásakor ott volt Vígh László állami sportlétesítményekért felelős kormánybiztos, aki kiemelte, hogy a létesítmény nem csak a labdarúgásra lesz alkalmas, hanem kulturális eseményekre is.

Nemzetközi mérkőzésekre is alkalmas lesz

Márton Roland önkormányzati képviselő a ma délelőtti közgyűlésen azt mondta , hogy a kilencmilliárd forintos fejlesztés nem találkozik a valós helyi igényekkel, nem szükséges 15 ezres stadiont építeni.

Farkas László képviselő szerint a fejlesztések minden fehérvári javát szolgálja majd a jövőben.„Bármennyire is jó eredményeket érnek el csapataink, de nem felelnek meg a létesítmények az európai stadionfejlesztéseknek.”

Juhász László képviselő arról beszélt, hogy Erdélyben és Romániában is olyan stadionok vannak, amik az élsport mellett más célokat is szolgálnak.

Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, hogy Magyarországon Budapest Debrecen és Székesfehérvár városa lesz alkalmas arra, hogy UEFA 4-es stadionban nemzetközi mérkőzéseket lehet majd rendezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik