Belföld
Sostoi-Stadion(3)(960x640).jpg (sóstói stadion)

9 milliárdból fejlesztik a fehérvári stadiont

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2013. 12. 13. 15:27

A program egy megfontolt együttműködési megállapodáson alapul a kormány és a város között, melyben az MLSZ is részt vesz, de a FIFA és az UEFA segítségét is bírja a stadionfejlesztés.

Szerdán a Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, miszerint a Sóstói Stadion fejlesztésére kilencmilliárd forintos kormányzati támogatást kap a város. A városi önkormányzat ma tartott közgyűlést, s a képviselők beszéltek arról, milyen feladatok vannak a beruházással kapcsolatban.

Sóstó is szerepel a nemzeti stadionfejlesztési programban

A beruházás lebonyolításában részt vesz az állam, azonban minden döntési pont városi hatáskörében marad. A napirend tárgyalásakor ott volt Vígh László állami sportlétesítményekért felelős kormánybiztos, aki kiemelte, hogy a létesítmény nem csak a labdarúgásra lesz alkalmas, hanem kulturális eseményekre is.

Nemzetközi mérkőzésekre is alkalmas lesz

Márton Roland önkormányzati képviselő a ma délelőtti közgyűlésen azt mondta , hogy a kilencmilliárd forintos fejlesztés nem találkozik a valós helyi igényekkel, nem szükséges 15 ezres stadiont építeni.

Farkas László képviselő szerint a fejlesztések minden fehérvári javát szolgálja majd a jövőben.„Bármennyire is jó eredményeket érnek el csapataink, de nem felelnek meg a létesítmények az európai stadionfejlesztéseknek.”

Juhász László képviselő arról beszélt, hogy Erdélyben és Romániában is olyan stadionok vannak, amik az élsport mellett más célokat is szolgálnak.

Cser-Palkovics András polgármester kiemelte, hogy Magyarországon Budapest Debrecen és Székesfehérvár városa lesz alkalmas arra, hogy UEFA 4-es stadionban nemzetközi mérkőzéseket lehet majd rendezni.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.