Belföld

Sikerrel pályáztak a Dunakanyar kézművesei

Népművészeti, képző- és iparművészeti alkotásokból nyílik pénteken a 20. Betlehemi jászol kiállítás Budapesten.

Kapcsolódó cikkek

A Magyar Kézművességért Alapítvány 1994 óta a természetes anyagokat felhasználó és egyedi termékeket előállító kézműveseket, kihalófélben lévő szakmák, mesterségek képviselőit segíti.

A Dunakanyar kézművesei közül az ő munkáikat láthatja a közönség:

Berzéki László fémnyomó mester, hangszerkészítő iparművész (Szentendre)

Európai Civil Koordinációs Egyesület – Trombitásné Dévai Éva vezetésével- Skorkova Blanka (Szentendre)

Gránásy Anna Magyar Kézműves Remek-díjas üvegcsiszoló (Pomáz)

Gyimesi Ildikó textilműves (Vác)

Pirigyiné Lakatos Márta ötvös mester (Göd)

Szurdiné Ilovszki Éva szalma- és csuhéfonó (Esztergom)

Vágó Zsófia mézeskalácsos (Göd)

Karácsony környékén rendezik meg minden évben a Betlehemi jászol című kiállítást, amelyen a pályázatra készített munkákat: a betlehemi jelenetet, vagy annak szereplőit ábrázoló, a betlehemezés tárgyi hagyományait felelevenítő, illetve az adventhez és a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó népművészeti, képző- és iparművészeti jellegű alkotásokat mutatnak be, mindig más helyszínen.

Idén Újbudán nézhetik meg

Idén az Újbudai Kulturális Városközpont kiállítótermében nézhetik meg az érdeklődők az alkotásokat azután, hogy pénteken délután 14 órakor a legjobban sikerült termékek készítői átvehetik díjaikat. A versenyfelhívás közzétételében és a bemutató szervezésében az alapítványt segíti az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ), a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kézműipari Tagozata és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ).

A Duna mindkét partjáról érkeztek alkotások

A kiállításra meghívták a Dunakanyar több iparművészét, kézművesét is, akik kiváló termékeikkel, alkotásaikkal kiérdemelték a rangos elismerést. A 20. Betlehemi jászol kiállítás december 14-étől, szombattól 2014. január 12-éig (december 24-26., 31. és 2014. január 1. kivételével) naponta 10-17 óráig látogatható Budapesten, a XI. kerületben, a Bartók Béla út 29. szám alatt található kiállítóteremben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik