Belföld

Lánchíd Rádió Szegeden is

A két éve üres frekvencia szólal meg.

Szerdán ülésezett Budapesten a médiatanács. A napirendi pontok között szerepelt az egykori Rádió Plusz, két éve üres szegedi frekvenciája is.

A SzegedMa úgy tudja, hogy a hullámsávot a jobboldali kötődésű Lánchíd Rádió nyerte. A döntés részletesen is elérhető lesz a Média Tanács honlapján.

Szegeden egyébként a Rádió 88 a piacvezető kereskedelmi rádió, amely a 95,4 MHz-en sugároz. A Rádió Plusz 2005. július 11-én indult a szegedi 100,2-es, valamint a szentesi 95,7-es frekvencián, amelyeken addig a Juventus Szeged illetve a Juventus Szentes műsora szólt (azt megelőzően 1998 és 2001 között 24 órában a Média 6 Rádió, előtte pedig osztott frekvenciaként üzemelt). Az új adót a konkurens helyi rádió 15 volt munkatársa alapította, kiegészülve néhány Juventusossal, illetve „külsőssel”. A Rádió Plusz elsősorban a helyi hírekre, eseményekre fókuszált.

2009 januárjától a City Rádió és a Rádió FM 95 Rádió korábbi frekvenciáit felvásárolva Berettyóújfalun és Derecskén is, Hajdú-Bihar megye jelentős részén is hallható volt a Rádió Plusz adása. 2011. június 16-án azonnali hatállyal felmondta díjhátralék miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a szerződést, ezért el kellett hallgatniuk. Azóta ezen a frekvencián nem szólt adás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik