Belföld

Laborban nagyok: százmilliós fejlesztés a Révaiban

A gimnáziumban elkészült modern, XXI. századi termeket több intézmény tanulói használhatják a jövőben.

Győr önkormányzataközel 335 millió forintot nyert „A természettudományos oktatás komplex megújítása a Révai Miklós Gimnáziumban és Kollégiumban” című pályázatára, melynek keretében a napokban elkészült az a két, modern eszközökkel felszerelt laboratórium, melyet a házigazda diákok mellett további 11 intézmény tanulói vehetnek igénybe. „Az a célunk, hogy a fizika és a kémia, valamint a biológia izgalmas világát közelebb hozzuk a fiatalokhoz, így minden diákot szeretettel várunk, aki fogékony az ilyen típusú tudományok iránt. A szaktantárgyak oktatása modern technológiával és a korszerű pedagógia szemléltetés igényének megfelelően valósulhat meg a későbbiekben, amire természetesen nagyon büszkék vagyunk” – árulta el portálunknak Horváth Péter, az intézmény igazgatója.

Az unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával biztosított összegből a laborokra több mint százmillió forintot költöttek. A termekben többek között vegyifülke, informatikai eszközök, vegyszerraktár is található, a berendezések ellenállnak a savak, lúgok maró hatásainak. A laborokat átadó Borkai Zsolt, Győr polgármestere büszke az elkészült fejlesztésre. „A tanulók számára bemutatókkal, különleges kísérletekkel válik izgalmasabbá a tananyag, ennek pedig pályaorientációs vetülete is van. Bár ma már az önkormányzat nem tölti be a fenntartó szerepét, a város nem engedi el az iskolák kezét, így a jövőben is keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel Győr fiataljainak nevelési, oktatási körülményeit még színvonalasabbá tudjunk tenni” – emelte ki beszédében Borkai Zsolt.

A csütörtöki ünnepélyes szalagátvágást követően a diákok azonnal birtokba vették az új részleget, és látványos kísérletekkel kápráztatták el a megjelenteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik