Belföld

Közönség és a szakma előtt a Máriás film

marias3 (mariasferenc)
marias3 (mariasferenc)

Vásárhelyen mutatták be először Varga Árpád dokumentumfilmjét, mely az egykori mindszenti erdész, Máriás Ferenc életét meséli el.

A 90 perces dokumentumfilmre közel százan voltak kíváncsiak a BFMK-ban. A film pár hete készült el és mutatták be barátoknak, ismerősöknek és a családnak az Emlékpontban. Az első nyilvános vetítést sokan olyanok is megnézték, akik csak hírből ismerték Máriás Ferencet, de életútja tanúságai miatt érdekesnek tartották. A filmről korábban ezt írtuk.

Az életrajzi mű pár apróbb változáson, szépítésen is átesett azóta, a rendező-producer pedig nevezte a X. Aranyszem Operatőr Fesztiválra. A szakmai verseny gáláját hétvégén rendezik Budapesten, nem kisebb személy jelenlétében mint Vittorio Storaro. a háromszoros Oscar díjas operatőr nevéhez olyan filmek kötődnek, mint az Apokalipszis most, a Dűne, vagy az Utolsó tangó Párizsban.

A filmszemlére 57 filmet neveztek dokumentumfilm, diákfilm, tv film, kisjátékfilm, zenés klip, természetfilm és tv sorozat kategóriákban. Varga Árpád filmjének nem lesz könnyű dolga, hiszen olyan rendezők is neveztek mint Szomjas György, aki a Kopaszkutya, a Roncsfilm, a Nap utcai fiúk alkotója többek között.

A Máriás filmet a főszereplő városában, Mindszenten is bemutatják december 21-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik