Belföld

Karácsonyra készülve – Keleti szeretet napja

Az év végi ünnepek közeledtével mind több olyan rendezvényt hirdetnek meg, amellyel a rászorultakon szeretnének segíteni. Ilyen a "Keleti szeretet napja" is.

A szegedi Ifjúsági Ház Rendezvényközpontban a “Keleti szeretet napja” címmel rendezik meg az a jótékonysági délutánt, amelynek keretében a rászoruló családoknak szeretnének adományokat gyűjteni. Számos szervezet, intézmény és vállalkozás összefogott annak érdekében, hogy ezen a napon színvonalas műsor fogadja mindazokat, akik betérnek a Tisza partján az ifjúság házába.

Délután 4 órakor Balogh Zsolt, Ágota Alapítvány képviseletében nyitja meg a rendezvényt, majd Huszár Gergely, a zeneiskola gitároktatója élő zenével kíséri Kucsera Lotti énekét. Ezt követően a Szegedi Carmen Flamenco tánccsapatának bemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők, 5 órakor pedig a Cserregő Bábtársulás előadása következik, Okos János címmel.

Üllés önkormányzati képviselőjének, Nagy Róbertnek néptánc csapata is színpadra lép, de lesz ezen a délutánon aikido bemutató Fenyves Tamással mesterrel, és segítségével a résztvevők kipróbálhatják a keleti harcművészet alapfogásait is.

A műsor teljesen ingyenes. Az Ágota Alapítvány munkatársai várják a lakosság felajánlásait, különösen használt ruhát, élelmiszert, játékot fogadnak nagy örömmel, amit eljuttatnak a rászoruló családok részére.

A jótékonysági rendezvény másik része 150 rászoruló gyerek és családjuk vacsorája 6 órától az IH Rendezvényközpont II. emeletének nagy termében. Itt különböző kínai táj ételek, magyar lángos, üdítő italok és sütemények kerülnek az asztalra. A Hansági Szakiskola felszolgáló osztálya a tanárokkal együtt segítenek a vacsora lebonyolításában. A Stop cukrászda 240 szelet süteményt kínál, a Nazar Kebab pedig 200 desszertet ajánlott fel a gyerekeknek. A Banya Lángos 80 lángossal járul hozzá az est sikeréhez, míg Ázsiai Csillag Center minden gyereknek készít egy ruhacsomagot. A 
Kínai Nagy Fal Étterem 8 kínai főétellel várja a gyerekeket a jótékonysági rendezvényen, amelynek létrejöttében nagy részt vállalt a Gasztúra Főzőklub.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik