Belföld

Kálmán Olga nem lesz Orbán kihívója

Az ATV sztárriportere a legfrissebb Heti Válaszban azt mondja, nincsenek miniszterelnöki ambíciói.

Kálmán Olga ugyanakkor nem tartja agyament gondolatnak, hogy újra és újra felvetődik a neve, sok jobboldali is leül ugyanis a műsora elé, nem megosztó személyiség. Szerinte a politikából van visszaút az újságíráshoz. Erre példaként hozza fel az interjúban, hogy – szerinte – a legjobb kormányszóvivő az a Borókai Gábor volt, aki most a Heti Válasz főszerkesztője.

Noha nem jár össze politikusokkal, többet tud annál, mint amit elmond a műsorában, és ezt véleményeként le is írta a könyvében, amelynek bemutatója nem az ő kérésére vált balos dzsemborivá. Semmi köze nem volt a szervezéshez, a könyvkiadó döntött, számára is meglepetés volt minden. Nem tudta előre, kik üzentek és mit.

Szerinte egyértelmű, hogy a bajai kamuvideót kamerával készítették, nem mobiltelefonnal. A felvételről ketten állították neki az MSZP-ből, hogy nem tőlük került a hvg.hu-hoz. Török Zsolt és Mesterházy Attila. Sejtette, hogy nem mondanak igazat. Hamar ki is derült. „A testbeszéd sokat elárul”, és aki dolgozott már tévében, látja a felvételről, hogy „nem titokban készült – még tévés ismeretek sem kellettek ehhez: a Róbert nevű embert, aki a saját lakásába érkezik, négyen szólítják Józsinak. A lényegen ez persze mit sem változtat”.

Kálmán Olga nem tartja életszerű felvetésnek, hogy a Fidesz – ha újra nyerne – bezáratná az ATV-t. „A Fidesz sosem bántott minket. Nincs bojkott, jönnek a műsorba a politikusaik. Mindez talán nem másnak: a tisztességes munkának szól.”

Nagyon várja Orbánt

Az Egyenes beszéd műsorvezetője azt már a Magyar Narancsnak mondja, hogy Orbán Viktor a kormányalakítás után volt utoljára náluk, azóta nagyon elfoglalt, de van rá ígéret és nagyon várja az újabb interjút. A politikusokról általában egyébként úgy vélekedik, hogy nincs Fidesz- és MSZP-sítlus. Oldalak szerint megoszló stílusokat nem lát, „inkább azokra jellemző ez, akik túl sok időt töltenek el a főnökükkel, és elkezdenek rá hasonlítani”. Molnár Csaba, „aki a Gyurcsány-kormány idején lépett színre, és nemsokára közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter is lett, neki a fejmozdulatai és egyáltalán, mindene tiszta Gyurcsány Ferenc volt, egy Gyurcsány-klón lett”.

A jó vitapartner nem ragaszkodik egy mondatához, és nem mindenre ugyanazt a sztereotip szöveget vágja rá. „Kitalálja magának, hogy pitypalatty, és ha hússzor rákérdezel, akkor is pitypalatty, ha cáfolod, akkor is pitypalatty. Na, ezekkel a beszélgetőtársakkal nem nagyon lehet mit kezdeni, igazi energiavámpírok. Mire befejezzük az interjút, már a néző is, a kérdező is a végkimerülés szélére kerül.”

Kálmán Olga ugyanakkor a meglepően jó vitapartnerek közé sorolja Rogán Antalt és Deutsch Tamást, aki „kemény dió”. Kimondottan szeret vele vitázni, de az igaz, hogy a beszélgetés végére elfárad. „Jó kommunikatív képességei vannak, érvelni is kiválóan tud, de ő az a beszélgetőpartner, aki például előszeretettel kérdez vissza.” Így aztán ő sem élhet meg abból, hogy „valahol, valaki azt írta önről”, mert azonnal visszakapja, hogy „ki és hol?”. “Izzik a levegő egy Deutsch–Kálmán-vitánál, az adrenalin elönti a stúdiót, és ez inspiratív. Aztán majd a néző eldönti, hogy kinek az érvelését fogadja el.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik