Belföld

Félidőben a 900 milliós beruházás

Egy éve kezdték, egy év múlva pedig kész is a vásárhelyi Szent István tér rekonstrukciója. Most ezt ünnepelték.

A Városháza dísztermében a Szent István Iskola tanulói adtak karácsonyi műsort, majd a projekt részvevői áttekintették az eddigi munkát, de a jövő évi feladatokról is beszéltek.

A Szent István Város-Rehabilitációs Programban Hódmezővásárhely egy leszakadással fenyegetett városrésze, a Szabadság tér és környezete újul meg. A változás az ott lakók életének minden területén érezteti majd kedvező hatását: sor kerül 6 Szabadság téri társasház energetikai korszerűsítésére, a tér valamennyi út és járda felületének megújítására, a zöldfelületek rekonstrukciójára, játszótér építésre, a tér területén kamerás megfigyelőrendszer felszerelésére, valamint a Szent István Általános Iskola Szent István tér 3. szám alatti épületének, a piaccsarnoknak, a Szent István Király plébániának és a Városi Stadion öltözőjének korszerűsítésére.

A városrehabilitációs program civil szervezetek saját kezdeményezéseit is támogatja, ennek célja a Szabadság téren lakók élethelyzetének javítása.  A tér szociális szolgáltatásainak elérhetőségeit javítandó a szociális munkások háztartás gazdálkodási-, idősbarát és álláskeresési klubot működtetnek, illetve zeneklub is várja az érdeklődőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik