Belföld

Csokimikulással “segített” a szegényeken a polgármester

Rakacán, ahol vagy közmunkán vagy segélyen élnek az emberek, egy kis édességgel és egy kártyanaptárral kívánt békés adventi készülődést a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Egy darab 140 forintos mikuláscsoki és egy Demeter Zoltánt ábrázoló kártyanaptár volt abban az ajándékcsomagban, amellyel a Fidesz országgyűlési képviselője békés adventi készülődést kívánt a Rakacán élőknek– írja a Népszava.


Forrás: Népszava

“Esküszöm megáll az eszem” – így reagált a lapnak egy falubéli, aki elmondta: a polgármester végigkocsikázta a falut és mindenkinek elmondta, hogy csomagosztás lesz, a Fidesz küldi. Egy-két ember el is ment a meghirdetett időben a kijelölt helyre, és annyi ajándékot kaptak, ahány gyereket mondtak.

Egyetlen esély: közmunka

A borsodi településen teljes a munkanélküliség és óriási a szegénység. Kizárólag közmunkára van esélyük az ott élőknek, de aki a polgármesterrel szembeszáll, még azt sem kaphat. Az emberek nem mernek beszélni, egymás előtt is hallgatnak, mert félnek, hogy a másik esetleg árulkodik a település vezetőjének – írja a Népszava.

Kenyérre sem telik mindenkinek, aki a 22 ezer 800 forintos segélyből él, minden nap éhezik és fázik. Munkát keresni nem tudnak a felnőttek, a legközelebbi nagyobb városba 1500 forint az út oda, ugyanennyi vissza.

A faluban májusban éhséglázadás volt, mert az önkormányzat nem fizette ki időben a segélyeket. Kiss Béla polgármester akkor azt mondta, “megértem őket: szegénység van, nincs pénz. Akinek a havi nettó jövedelme eléri a hatvan-hetvenezer forintot, az igen jó anyagi helyzetben van.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik