Belföld

Bajnai: Orbán kimondta az igazságot

bajnai(1)(960x640)(1).jpg (bajnai)
bajnai(1)(960x640)(1).jpg (bajnai)

"Akkor most nehéz helyzetben van az ország, vagy jobban teljesít?" - tette fel a kérdést a volt miniszterelnök.

Bajnai Gordon szerint az állami tulajdonú vállalatok vezetőinek tízmilliós jutalmai kapcsán Orbán Viktor “kimondta az igazságot”: Magyarország most rosszabb helyzetben van, mint 2009-10-ben volt.

Az Együtt-PM szövetség vezetője csütörtökön Nagykanizsán a szocialistákkal közös országgyűlésiképviselő-jelöltet, Göndör Istvánt bemutató sajtótájékoztatón beszélt erről, mondván, a “közfelháborodást keltő” hatalmas prémiumok kapcsán a miniszterelnök a nehéz gazdasági helyzettel indokolta, hogy a cégvezetőknek vissza kell fizetniük a kétmillió forinton felüli összeget.

“Akkor most nehéz helyzetben van az ország, vagy jobban teljesít?” – tette fel a kérdést Bajnai Gordon, aki szerint a kormányfő “most mondta ki az igazságot, hogy nehezebb helyzetben van az ország, mint 2009-10-ben”, a szocialista válságkormányzás idején volt.

A Hír24 is beszámolt arról, hogy havi fizetése kilenc-tízszeresét kapta prémiumként tavalyi munkája elismeréséül több állami cég vezetője. A legtöbbet, 19,2 millió forintot Baranyay László, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgatója, Dávid Ilona, a MÁV vezérigazgatója és Horváth Gergely, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) vezérigazgatója tehetett zsebre.

Orbán Viktor soron kívüli jelentést kért a milliós prémiumokról Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési és Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztertől, szerdán pedig bejelentették, hogy visszafizettetné a kormány a jutalmak kétmillió forint feletti részét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik