Belföld

Kuruc.info-botrány: egy ügynökségre mutogat a Hungaroplakát

Tegnap a kuruc.info-nál landolt egy Indexes újságíró levele. Egyes vélemények szerint a levél csak az MSZP-közeli Hungaroplakáttól kerülhetett ki. A Hungaroplakát egy meg nem nevezett ügynökségre mutogat.

Kedden írt az Index arról, hogy a kuruc.info nevű szélsőséges portált óriásplakáton reklámozzák, mégpedig egy olyan felületen, amely az MSZP-közeli Hungaroplakát tulajdona. Nem sokkal azután, hogy a cikk megjelent, az írást jegyző újságíró teljes levelét – amit a Hungaroplakátnak küldött – a mobilszámával együtt lehozta a szélsőséges portál. Az újságírót azóta zaklatják.

Ezután találgatások kezdődtek, hogy ki adhatta ki az újságíró levelét a szélsőségeseknek, és többen arra jutottak, hogy csak a Hungaroplakát lehetett. A cég közleményt adott ki az ügyben, amelyben nem cáfolják, de nem is erősítik meg, hogy tőlük ment volna ki a levél, ehelyett egy meg nem nevezett ügynökségre mutogatnak az ügyben.

“Az index újságírója, megkeresését társaságunk központi e-mail címére küldte. Megkeresését továbbítottuk a reklámfelületet tőlünk megrendelő ügynökséghez, tekintettel arra, hogy a feltett kérdések megválaszolásához ők rendelkeztek információkkal” – közölték, hozzátéve, hogy a reklámfelületet is ez az ügynökség bérelte, ők pedig csak velük állnak kapcsolatban, az ügynökség ügyfelével nem, így kilétét sem ismerik. Hogy melyik ügynökség az, akitől a kuruc.info reklámfelületet rendelt, azt a Hungaroplakát már nem árulta el.

A reklámot egyébként azóta már levették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik