Belföld

Karácsonyi hokivarázs

hokivarázs (hokivarázs)
hokivarázs (hokivarázs)

A Sapa Fehérvár AV19 hokicsapatának két osztrák bajnoki mérkőzése, valamint egy Mol-ligás rangadó lesz a három csúcseseménye a Városligeti Műjégpályán pénteken kezdődő Mol Karácsonyi Hoki Buli elnevezésű, háromnapos jégkorongfesztiválnak.

A fehérváriak pénteken 19.15 órától az osztrák bajnokság jelenlegi listavezetőjét, a Red Bull Salzburgot, vasárnap 17.50-től pedig a Klagenfurtot fogadják. Szombaton, 18.30-tól a Dab.Docler a Miskolci Jegesmedvékkel találkozik a Mol Liga keretében.

Az utóbbi két napon utánpótlástornák, öregfiúk-, All Star- és női találkozók színesítik a programot. Szentes Tamás, főpolgármester-helyettes a keddi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a Fővárosi Önkormányzat azért állt főtámogatóként a hokidzsembori mellé, mert reméli, hogy a város szívében sorra kerülő esemény által olyan budapestiek is közel kerülhetnek a jégkoronghoz, akiknek eddig nem volt kapcsolatuk a sportággal.

Kangyal Balázs, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) sportigazgatója elmondta, hogy a Winter Classicnak is nevezett eseményre készült mobil lelátó már áll a Városligetben, amelyen több mint négyezer néző elhelyezésére lesz lehetőség. Hozzátette: jelenleg a hang- és fénytechnika szerelése zajlik, s reméli, hogy a hétvégén az eső elkerüli a fővárost, és kitűnő lesz a hangulat a Műjégpályán. A sportigazgató szerint a jegyek szépen fogynak, de azért még lehet belépőket vásárolni a Ticket Expressnél, a jegyed.hu honlapon és majd a helyszínen is. A bérletek háromezer és hétezer forintba kerülnek az eseményre.

MTI fotó: Kovács Tamás

“Örülünk, hogy egy jégkorong dzsembori keretében teljes képet adhatunk arról, hol tart jelenleg a magyar jégkorongsport” – fogalmazott Kangyal, aki beszélt arról is, hogy szombaton 16.30-tól egy öregfiúk All Star-mérkőzés keretében ő maga is jégre lép, többek között olyan, egykor az A-csoportot is megjárt válogatottak társaságában, mint Szuper Levente, Svasznek Bence és Palkovics Krisztián.

Sille Tamás, a Sapa Fehérvár AV19 másodedzője szerint két nehéz mérkőzés vár rájuk az EBEL-ben, de bízik benne, hogy fel tudnak nőni a feladathoz. Hozzátette: mivel idén kétszer már sikerült legyőzniük a Salzburgot, ezért most is hasonló eredményre számít, és összességében négy pont megszerzésében reménykedik a hétvégén.

Ladányi Balázs, a Dab.Docler játékosa arra emlékezett, hogy annak idején nyitott pályán nőtt fel, de most így is nehéz lesz visszaszoknia a szabadtéri körülményekhez. Bár az utóbbi két alkalommal vereséget szenvedtek a miskolciaktól, most szeretnének visszavágni nekik. Beszélt arról a Horváth Andrással közösen szervezett jótékonykodási akciójukról is, amelynek keretében a balesetet szenvedett Vargyas Lászlót szeretnék segíteni. Sálakat gyártattak, amelyeket a Városligetben meg lehet vásárolni, a befolyó összegből pedig Vargyas László orvosi kezelésének költségeihez járulnak hozzá.

Magyarországon legutóbb 2009-ben rendeztek szabadtéri hokimérkőzést, akkor a Kisstadionban a Ferencváros és az Újpest játszott több ezer néző előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik