Belföld

Idén is lesz Állatok Karácsonya

állatok karácsonya (állatok karácsonya, )
állatok karácsonya (állatok karácsonya, )

A Fehérvári Állatotthon és a Vadmadárkórház is készül a karácsonyra. Pénteken rendezik a Herosz programját és a Madármentés-Lélekmentés” rajzpályázat eredményhirdetését.

A Herosz Fejér Megyei Szervezete minden évben megrendezi az „Állatok Karácsonya” című programját. A szokásos időpont nem változott, ezúttal is egy pénteki napon, december 13-án, 14.00 órára várják a vendégeket a Takarodó úti menhelyre. Az ünnepi összeállítás a Széna Téri Általános Iskola diákjainak műsorával kezdődik, majd közös karácsonyfa-díszítésre kerül sor.

Idén is várják az adományokat

Az állatotthon hálával fogadja a jószívű támogatók és önkéntesek ajándékait, ezúttal a száraz eledeleknek és a pénzbeli adományoknak látnák leginkább hasznát.

Ez utóbbi támogatásokat a balesetet szenvedett állatok meglehetősen költséges gyógykezelésére fordítják. Az állatotthonba látogató vendégek vásárolhatnak az önkéntesek által készített, szebbnél szebb kézműves termékekből, az ebből befolyó összeggel ugyancsak a menhely gondozottjait segítik. A vásárlásra lehetőség lesz az Állatok Karácsonya program keretében, a szokásos vasárnapi sétán, valamint a hét bármely napján – szombaton és vasárnap is ­– 14.30 és 16.30 óra között.

December 13-án ünnepel a Székesfehérvári Vadmadárkórház

17.00 órai kezdettel, a Sukorói Általános Iskolában rendezik a „Madarak Karácsonya” című nagyszabású programot, melynek keretében fellép a Bugajakab együttes, bemutatót tart Dr. Berkényi Tamás, a Vadmadárkórház vezetője, és színielőadással készülnek a sukorói iskolások. A program keretében kerül sor a „Madármentés – Lélekmentés” című rajzpályázat eredményhirdetésére. Idén eddig soha nem tapasztalt érdeklődést mutattak a gyerekek, hiszen összesen 2700 alkotást küldtek be az ország számos pontjáról, sőt, még a határon túlról is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik