Belföld

Hegedűs: Kérje mindenki az ingyenes pénzfelvételt

Akinek bankszámlája van, keresse fel pénzintézetét az ingyenes pénzfelvételért, ennek részleteiről adtak tájékoztatást a hódmezővásárhelyi városházán.

A KSH adatai szerint a banki szolgáltatások 45 százalékkal nőttek, míg az uniós átlag a 0,8-at is alig haladja meg, mondta Hegedűs Zoltán fideszes városatya, majd arról beszélt, mit kell tenni ahhoz, hogy a kormányrendelet alapján februártól ingyenesen lehessen havi két alkalommal pénzt felvenni.

December 1-től lehet a bankoknál bejelenteni, igénybe kívánja-e venni a lehetőséget. Ekkor február 1-től már havi két alkalommal ingyenes a pénzfelvét maximum 150 ezer forintig. A január 20 után jelentkezőket sem éri kár, ezt bármikor lehet igényelni. Az igénylést személyesen, de interneten is lehet intézni.

Hegedűs Zolán elmondta, saját tapasztalatát is meg tudja osztani, mindössze 5 percig tartott neki ez a procedúra. Hogy a bankok ne éljenek vissza a szolgáltatással, figyelni fogják őket, és ha adminisztrációs trükköt, ehhez kapcsolódó folyószámla vezetési díjemelést alkalmaznának, úgy komoly büntetésre számíthatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik