Belföld

December végéig nevezi meg jelöltjeit az LMP

Schiffer-Andras(430x286)(1).jpg (Schiffer András)
Schiffer-Andras(430x286)(1).jpg (Schiffer András)

A 2014-es parlamenti választás tétje az LMP és az egész ország számára az: meg tudjuk-e őrizni a reményt arra, hogy a magyar emberek megszabaduljanak az elmúlt negyedszázad politikai elitjétől - jelentette ki Schiffer András szerdai jelöltbemutató sajtótájékoztatóján Egerben.

Az ellenzéki párt társelnöke elmondta, hogy az LMP szerdán Egerben kezdte meg a 2014-es országgyűlési választásokon induló jelöltjeinek bemutatását. Várhatóan december végéig meg fogják nevezni a párt mind a 106 egyéni indulóját – tette hozzá.

Schiffer András úgy fogalmazott, pártja a garancia arra, hogy fennmaradjon a remény 2014 után is arra, lehet Magyarországon “politikát csinálni” a nagytőke, az oligarchák ellenében is, lehet a különböző gazdasági érdekcsoportok ellenében vagy éppen az ő megregulázásukkal kormányozni az országot.

Ezért is fontos, hogy az LMP megerősödő parlamenti pártként jusson túl a parlamenti választáson – mondta. Hangsúlyozta: szemben az MSZP és a Fidesz gyakorlatával, nézetük szerint az egyéni választókerületi képviselő elsősorban nem “kijáró ember”, hanem az a feladata, hogy a helyi polgárokkal időről időre megtanácskozza, mi folyik a törvényhozásban.

Az LMP az egri választókerületben Csarnó Ákos közigazgatási szakembert, az egri képviselő-testület tagját, a gyöngyösiben Lukács Zoltán,ügyvédet, önkormányzati szakértőt, a hatvaniban pedig Tóth Norbert biogazdálkodót, pénzügyi tanácsadót indítja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik