Belföld

Bringára pattantak a győri városatyák

24.hu
24.hu

2013. 12. 11. 09:45

Közel hat kilométernyi kerékpárút épült ki a városban, melyeknek több mint 70 százalékán 5000 bringás kerekezik naponta.

A Barátság parkban 2013. december 10-én megtartott projektzáró rendezvényen Borkai Zsolt polgármester a fejlesztéssel kapcsolatban elmondta, Győr nem véletlenül kerékpárosbarát település, hiszen a négy városrészt érintő, közel hat kilométeres kerékpáros úthálózat-bővítés nagyon sok győri számára könnyíti meg a közlekedést. A mostani fejlesztés mellett számos beruházás szolgálja a kerékpáros közlekedés infrastruktúrájának javítását.

Példaként a Győrt Abdával összekötő kerékpárutat említette. Hozzátette, városunkban gyakorlat, hogy a csomópontok átépítésénél, új utak létesítésénél kiemelt figyelmet szentelnek a kerékpárutak, kerékpáros átvezetések kiépítésére is. A polgármester hangsúlyozta, hogy a város a jövőben is keresi azokat a pályázati lehetőségeket, amelyek révén a kerékpáros infrastruktúra tovább fejleszthető.

kép (kép, ) fotó: gyor.hu

Tárolókat is építettek

Radnóti Ákos, a terület önkormányzati képviselője elmondta, körzete egyik leghosszabb utcájában, az Ifjúság körúton készült el mindkét oldalon, teljes hosszban a kerékpárút, másrészt a Barátság Park új, fedett kerékpártárolót is kapott. Ilyen tároló a Móra iskolához is került, így még több kerékpáros tudja megfelelő körülmények között hagyni a járművét.

A parkból elindulva az új kerékpárúton át elérhető az utca másik végén fekvő megszépült adyvárosi tó is, így az aktív kikapcsolódást vagy a passzív pihenést választók is megtalálják számításaikat a fejlesztésekkel. A közvilágítás korábban megvalósult fejlesztésével este is biztonságosan lehet használni az új kerékpárutat az Ifjúság körúton.

Uniós forrásból

Kara Ákos országgyűlési képviselő kiemelte, a győri infrastruktúra fejlesztése nem csak a városiaknak, de a Győr környékieknek is hasznos, mint ahogy az egész agglomerációt szolgálja a külterületi kerékpárutak építése is, mint például a Győrt Abdával összekötő vonal. Hozzátette, az új európai uniós költségvetési ciklusban ugyancsak pályázati forrásból valósítanák meg a Győrt Pannonhalmával és a Győrt Gönyűvel összekötő kerékpárutat is.

A teljes cikk itt olvasható!

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.