Belföld

Vásárhelyi orvosok a vádlottak padján

Hamis, támogatásra jogosító igazolásokat állítottak ki, közel 100 millió forint kárt okozva az államkincstárnak.

Ötvenegy ember, köztük két vásárhelyi orvos ellen emelt vádat a minap a Szegedi Járási Ügyészség. A vádirat szerint fogyatékossági támogatáshoz szükséges igazolásokat állítottak ki, arra nem jogosult embereknek. A páciensek felkutatására külön beszervezőik voltak.

A vádlottak kihasználták, hogy a fogyatékossági támogatás megszerzéséhez elegendő szakorvosi vizsgálat, illetve orvosi vélemény, személyes megjelenésre és további bizottsági vizsgálatra az elbíráláshoz nincs szükség – írja az üggyel kapcsolatban kiadott sajtóközleményében Lőrinczy György főügyész.

A két orvos több mint egy évtizedig tartotta fenn a hamis praxist. Ez alatt az idő alatt közel 100 millió forint kárt okoztak az államkincstárnak.

Szanka Ferenc, a megyei főügyészség szóvivője az MTI-nek elmondta, azt, hogy az orvosok, a valótlan tartalmú, elsősorban pszichiátriai betegségekről szóló igazolásokért cserébe pénzt fogadtak volna el nem sikerült bizonyítani.

Ők ketten nagyobb vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntette, a támogatásban részesülők költségvetési csalás miatt állnak bíróság elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik