Belföld

Ünnepi hangversenyt adnak a katonazenészek

Tizenegyedik alkalommal várják a zenekedvelőket hagyományos karácsonyi koncertjükre a helyi dandár helyőrségi zenekarának muzsikusai és vendégeik.

Takács Attila ezredes, dandárparancsnok kedden elmondta, Advent harmadik vasárnapján este 18 órai kezdettel immáron 11. alkalommal rendezik meg a jeles műsort, megköszönve partnereik, a lakosság egész éves érdeklődését, együttműködését.

Ezúttal nem katonazenék, hanem klasszikusok kerülnek a repertoárba, a műsort vetítés is kíséri, ag fotókon a katonák 2013-as munkájának összefoglalóját is bemutatják. A zenekar vezetője, Kovács István őrnagy a műsorról nyilatkozva elmondta, két iskola 130 fős gyermekkórusa, a Városi Vegyeskar és a Fandante kíséri a dalokat.

Sosztakovics és Handel művei mellett a Muszika hangjai és a La Macha lovajga musicalek betétdalai éppúgy felcsendülnek, mint klasszikus karácsonyi dalok. A 45 vásárhelyi zenész a lakosság által is legjobban ismert katona a régióban, ebben az évben összesen 250 fellépésük volt, ám egy-egy ilyen igazi koncert mindig várakozással tölti el őket, mondta Kovács István.

Az előadás a BFMK-ban lesz, ahol már jegyek is vásárolhatók.

A zenekar fúvós szekciója kedden a sajtó munkatársait már elvarázsolta. A tájékoztatót keretbe fogalva eljátszották a jinge bells-t, mely dalá már több mint 150 éves és nem karácsonyi dalnak készült, valamint a “We wish you a Merry Christmas” kezdetű karácsonyi gyermekdalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik