gyerekek-a-fuben(1)(960x640)(1).jpg (gyerekek, természet, )
Belföld

Újra száll a Tündérszó

Március 3-ig lehet jelentkezni a nemzetközi meseíró pályázatra.

A Tündérszó Meseíró Pályázatot ötödik alkalommal hirdette meg a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület, a világ bármely országában élő 8-15 éves gyermekek számára.

Olyan fiatalok jelentkezhetnek magyar nyelven írott meséikkel, akik 1999. január 1-je és 2005. december 31-e között születtek. Egy alkotó csak egy pályázatot küldhet be maximum 6000 karakter, azaz körülbelül három oldalas terjedelemben, a témát és az irodalmi formát illetően azonban nincs megkötés. A pályázat szellemi mecénása Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke.

A meséket 2014. március 3-ig kell beküldeni csatolt Word dokumentumként a tunderszopalyazat@gmail.com email címre, vagy postai úton négy példányban a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület, 8000 Székesfehérvár Sóstó lakótelep 1. címre. A pályázat kiírói kérik feltüntetni a meseíró nevét, születési idejét, postacímét és szülei egyikének e-mail címét, vagy telefonszámát.

A bírálóbizottság neves írókból áll, a nyerteseket oklevéllel és egyedi művészeti alkotással jutalmazzák. Az ünnepélyes eredményhirdetés 2014. június elején lesz Székesfehérváron. A legjobb írásokat az Egyesület egy későbbi időpontban megjelenteti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik