Belföld

Retropolis

Sebestyén Lilla
Sebestyén Lilla

2013. 12. 10. 15:16

Az adventi színpadon daloltak a Retropolis programban résztvevő külföldi és magyar diákok.

//www.cisztergimn-szfvar.hu/retropolisSpanyol, lengyel, német, cseh, horvát és magyar dallamok töltötték meg tegnap a városháza előtti teret a Retropolis fantázianevet viselő programnak és természetesen a résztvevő diákoknak köszönhetően.

A hat náció, összesen ötvenhárom diákja a széllel, hideggel is dacolva örvendeztette meg a belvárosban csellengőket, és társaikat előadásukkal. Azonban idelátogatásuk fő célja nem a szórakoztatás volt.

A Retropolis egy 2012-ben induló program, amelynek zárása 2014 tavaszára várható. Ez alatt a két év alatt kell a tanulóknak egy 1985 és 1995 közötti időszakot felölelő színdarabot összerakniuk – mondta el Ferenczy Noémi, a házigazda, azaz a Ciszterci Szent István Gimnázium tanára. A projekt első számú célkitűzése – ahogy azt a tanárnőtől megtudom – az országok közti kapcsolat erősítése, a közelmúlt alaposabb megismerése (más nációk szemén keresztül is), illetve a nyelvtanulás, amely a mai világban már elengedhetetlen, ha valaki boldogulni szeretne.

A Tempus Közalapítvány, egész életen át tartó tanulás programjának keretében létre jövő Comenius projektnek ez a harmadik találkozója és az első olyan, ahol a csapat minden tagja meismerheti egymást. A diákok vasárnap érkeztek meg és öt napig tartózkodnak az országban. December 10-én – közvetlenül a tanulók produkciója után – Mészáros Attila, ifjúsági tanácsnok üdvözölte őket a városháza dísztermében, és mesélt nekik Fehérvár történelméről.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.