Belföld

Nyelvvizsga szint már nyolcadikban

Összesen 121 diák vett részt az István Király Iskola nyelvi versenyén.

Shutterstock15. alkalommal rendezték meg az István Király Általános Iskola és a Tóparti Gimnázium által szervezett angol és német nyelvű versenyt. A megmérettetésen huszonöt iskola képviseltette magát, és összesen 121 nyolcadikos tanuló adott számot tudásáról.

A mai világban nemcsak elvárás egy idegennyelv ismerete, hanem követelmény – mondta el a megnyitón Krählingné Kovács Tünde, az általános iskola igazgatónője, majd ismertette a nebulókkal a szabályokat.

A versenyen A és B kategóriákban lehetett indulni, annak függvényében, ki, milyen óraszámban tanulja az angol vagy német tantárgyat. A B kategória indulói egy nehezebb, alapfokú nyelvvizsga szintjét elérő írásbeli tesztet kaptak, míg a másik kategória versenyzői egy gyengébbet. Azonban mindkettő ugyanarra a tematikára épült, egyaránt kérdez rá a nyelvtanra és a szövegértési képességekre. A vizsga előtt az általános iskola harmadik évfolyamos tanulói egy zenés, táncos – természetesen idegennyelvű – műsorral köszöntötték a résztvevőket, és oldották a vizsga előtti drukkot. Ám ahogy megszólalt a versenyt jelző gong, minden diák tollat ragadott, és lázasan írni kezdett.

A nyelvi felmérő legjobbjai könyvjutalmat és oklevelet kapnak majd minden kategóriában, azonban az eredményeket,  csak januárban tudják meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik