Belföld

Milliárdos energetikai fejlesztések

iskola(1)(960x640).jpg (iskola)
iskola(1)(960x640).jpg (iskola)

Összesen mintegy egymilliárd forintot nyert négy Fejér megyei település.

Az épületek hőtechnikai adottságainak javítására, valamint a világítási rendszerek energiatakarékos átalakítására Bodajk 287 millió forintot, Zámoly 108 milliót, Kincsesbánya 121 milliót, Mór pedig 484 milliós pályázati forrást nyert el. A 85 százalékos támogatáshoz 15 százalékos önerő szükséges. A fejlesztések nemcsak az adott négy települést érintik, hanem a környező térséget is, hiszen a szomszédos települések lakói is ezeknek a településeknek a szolgáltatásait veszik igénybe.

Bodajkon két óvodát egy általános iskolát és a Hang-Szín-Tér Művészeti Iskolát korszerűsítik. Kincsesbányán egy iskolát korszerűsítenek: hatezer négyzetméteren hőszigetelik az épületet, nyílászárókat, fényforrásokat cserélnek és napelemeket is beépítenek.

Mór polgármestere a Radnóti Miklós, a Petőfi Sándor és a dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskolákat, valamint a Napsugár Óvodát fejlesztik. Zámolyon az iskola után a Faluház, és a polgármesteri hivatal épületeinek épületenergetikai fejlesztése, a nyílászárók korszerűsítése valósul meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik