Belföld

Megnyílt a Karácsonyi Karitasz Vásár Szegeden

Rászoruló családok tűzifa-támogatására fordítják a kedden megnyílt Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász Karácsonyi Karitász Vásárának bevételét; a szervezők a kézzel készített ajándéktárgyakat egy hétig árusítják az egyik szegedi nagyáruházban

A jótékonysági eseményt a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke, Kiss-Rigó László és a Karitász jószolgálati nagykövete, Mádl Dalma nyitotta meg.


fotó: MTI

Köszöntőjében Kiss-Rigó László arra hívta fel a figyelmet, hogy a boldogsághoz nem az anyagi jólét segít hozzá. Azok, akik a vásárra készültek és annak sikeréhez hozzájárulnak, biztosan a boldogságot hordozzák magukban – mondta a megyéspüspök.

Megyeri Márta, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász vezetője az MTI-nek elmondta: a vásárt egyetemisták indították el húsz évvel ezelőtt, akkor még só-liszt gyurmából, papírból készítettek ajándéktárgyakat. Mostanra már nem csak egyetemisták vesznek részt az előkészületekben, óvodások, kisiskolások is szívesen segítenek és az anyukák is bekapcsolódnak a munkába.

A december 17-ig nyitva tartó vásáron a többi között képeslapokat, koszorúkat, gyertyákat, karácsonyfadíszeket, természetes anyagokból készült figurákat vásárolhatnak az érdeklődők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik