Belföld

Mégis lesz MSZP-DK megállapodás?

gyurcsany-ferenc(4)(960x640).jpg (gyurcsány ferenc, )
gyurcsany-ferenc(4)(960x640).jpg (gyurcsány ferenc, )

A szocialistáknak nem tetszik Gyurcsány ultimátuma, de szeretnének együttműködni.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a választások előtt pártja megegyezik Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökével. Józsa István erről kedden a Duna Közbeszéd című műsorában beszélt.

Azzal kapcsolatban, hogy a volt miniszterelnök egy televíziós interjúban az MSZP és az Együtt-PM vezetőit arra szólította fel, hogy december 10-ig kérjék saját fórumaik jóváhagyását az együttműködési tárgyalások újrakezdéséhez, Józsa István a műsorban azt mondta: ha valaki ilyen ultimátumszerű felszólítással él, határidőket szab, annak nem az a célja, hogy megegyezés jöjjön létre.

“Számítunk a derék baloldali szavazókra”

“Mi bízunk Gyurcsány Ferenc bölcsebb belátásában, és a választás előtt meg fogunk tudni állapodni” – jelentette ki.
Arra a műsorvezetői felvetésre, hogy ezek szerint az MSZP is meg akar állapodni Gyurcsány Ferenccel, Józsa István úgy fogalmazott: “persze, a DK támogatói derék, baloldali szavazók. Azokra mi számítunk”.

A frakcióvezető-helyettes szerint Gyurcsány Ferenc kiszámíthatóbb lesz, ha közelednek a választások.

Lesz vizsgálóbizottság az áfa-csalásokra?

Józsa István arról is beszélt, hogy a Jobbik nélkül összegyűlt 78 aláírás, így már készen áll a vizsgálóbizottság létrehozása az állítólagos áfacsalások feltárása.

A testület azt a folyamatot vizsgálna, hogy milyen politikai támogatás alapján állította le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), azokat a vizsgálatokat, amelyeket Horváth Andrást, a NAV egykori munkatársa akart kezdeményezni – mondta el.
Józsa István közölte, a vizsgálóbizottság létrehozásáról szóló kezdeményezésüket hétfőn terjesztik a parlament elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik