Belföld

Köd váltja a szelet

köd budapesten (köd, )
köd budapesten (köd, )

Megnyugszik az idő, túlnyomórészt borús napokra számíthatunk, számottevő csapadék nélkül.

Keddre északkelet felől szárazabb, hidegebb levegő érkezik, a nyugati megyék kivételével egyre többfelé csökken a felhőzet, kisüt a nap. Fokozatosan mérséklődik az eleinte még több helyen élénk északi, északkeleti szél, a csúcshőmérséklet -1 és +9 fok között alakul, északkeleten lesz hidegebb.

Szerdán változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütés is várható. Éjszaka, reggel párás lesz a levegő, foltokban köd képződhet, de ezek napközben még feloszlanak. Csapadék nem valószínű. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 0 fok körül, másutt -3 és -8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2 és 7 fok között, északkeleten, keleten 0 fok körül várható.

Csütörtökön derült, napos és tartósan borult, párás, ködös területek egyaránt lesznek. Számottevő csapadék nem lesz. Gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +7 fok között alakul.

Pénteken az ország nagy részén egyhangú, szürke, több helyen ködös, hideg időre van kilátás, csupán a hideg légpárna fölé emelkedő hegycsúcsainkon számíthatunk naposabb, kellemesebb hőmérsékletű időre. Néhol szitálás előfordulhat. Gyenge lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1,+6 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik