Belföld

Viták robbantak ki Eurovegas körül

Nem zökkenőmentes Közép-Európa legnagyobb beruházása: a részvényesek 14,4 milliárd forintot követelnek az Eurovegas-ügyben.

Idő előtti az LP Beteiligungen GmbH és Rudolf Seyfried volt részvényesek követelése, hogy a bíróság fizettesse meg az Eurovegas kaszinóváros-beruházásban tulajdonolt, majd eladott üzletrészük 48 millió eurós (14,4 milliárd forint) ellenértékét a Land Development Holding Ltd.-del – mondta ki hétfőn meghozott végzésében a Győri Törvényszék.

Nem fizettek

A luxuskomplexum 1200 munkahelyet teremtene

Megyes Géza bíró közölte: a 2007-es módosításban kipontozva hagyták a fizetés esedékességének dátumát, ezért az egy évvel korábban kötött megállapodás az irányadó, amely szerint akkor kell fizetni, amikor a projekt részvényeinek 80 százalékát értékesítették. Ez viszont mind a mai napig nem történt meg – tette hozzá.

A bíró jelezte: az igazságügyi tárca tájékoztatását kéri arról, hogy – mivel az átruházási ügylet két luxemburgi cég között született – az ottani jogszabályok alapján keresheti-e pénzét a két osztrák felperes a Centrope Holdings Ltd.-en, ha a Land Development Holding a fizetés esedékessé válása után nem fizetne. A Centrope Holdingsból vált ki ugyanis a Land Development Ltd. Megyes Géza az ügy következő tárgyalását január 29-re tűzte ki.

Nem jutnak dűlőre a felek

Az MTI korábban arról számolt be, hogy a magyar-osztrák-szlovák hármas határ közelében tervezett Eurovegas kaszinókomplexum e tulajdonrészének ügyében többször is megpróbáltak a peres felek megegyezni, ám ezek a kísérletek mindeddig nem vezettek eredményre.

Tavaly október elején azt közölte a projektet irányító társaság, hogy a Közép-Európa legnagyobb turisztikai beruházásaként beharangozott, Bezenye mellé tervezett szórakoztatóközpont felépítése a tervek szerint több mint 300 millió euró összértékű fejlesztés lesz. A projektet felerészben hitelből szándékoznak finanszírozni.

Közép európa legnagyobb turisztikai beruházása

Terveik szerint a működő komplexum mintegy 1200 munkahelyet teremt majd közvetlenül. Összesen 166 adminisztrációs és üzemeltetési álláshellyel számolnak, a játéktermek 673, a vendéglátás és a gasztronómia – amely diszkót, steakhouse-t, bajor sörkertet, egy koncert- és rendezvényközpontot, valamint egy 350 szobás szállodát is magában foglal – 377, míg az egyéb szórakoztatás 44 munkahelyet teremt.

A foglalkoztatottak nagyobb része hazai munkavállaló lesz. A tervekről részletesebben egy korábbi cikkünkben olvashat.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.