Belföld

Megújul a község központja

Székkutas község fejlesztése címmel 90 milliós beruházás indult a településen hétfőn civil szervezetek és az önkormányzat összefogásával.

Három civil szervezet a Művelődési Ház és környékének külső-belső felújítására pályázott sikeresen a Darányi Ignác Terv programjában – mondta el hétfőn reggel Szél István polgármester.

Megújul emellett a Területi Gondozási központ előtti tér is, A terület déli részén lévő feltáró út kőszórással kerül felújításra, míg a Kamilla utca felőli oldalon 6 zúzottkő borítású parkolót és 1  akadálymentes parkolót alakítanak ki.

A Művelődési Ház is megújul. Kicserélésre kerülnek a külső nyílászárók, az épület új homlokzatfestést kap, helyenként kiegészítő hőszigeteléssel és a csapadékvíz elvezetők cseréje is megvalósul.

A pályázat keretében Pince Klub előtti tér is átalakul. Több mint 260 m2-en új térburkolatot építettünk ki, valamint napelemes kandeláber, 6 db kerékpártároló, új szemétgyűjtők és ülőpadok is elhelyezésre kerülnek.

Szombat Mihály, a Székkutasi Vendégvárók Egyesületének elnöke elmondta, nagy öröm, hogy a tavaly megkezdődött infrastrukturális fejlesztések idén folytatódnak és bővülnek, méghozzá úgy, hogy a településnek ez pénzébe szinte nem kerül.

A kultúrház mint az egyik legnagyobb ilyen vidéki a megyében, közel 50 éves, felújítása után pedig ismét éke lesz a település kulturális és közösségi életének.

Mihály Ferenc a Gregus Máté Kertbarát kör elnöke elmondta a piac, és művelődési ház környéke, valamint a parkoló is megújul.  Zöldterület megújítással a köztéri alkotásokat is keretbe foglalják, a kerékpárút jelenlegi nyomvonala is áthelyezésre kerül, ezzel egy 1066 m2-es térkővel borított közösségi tér kerül kialakításra.

A Művelődési Ház oldalánál fedett árusítóhelyek épülnek. A pályázat keretében árusító asztalokat, ülőpadokat és szemétgyűjtőket is beszereznek.

A Székkutasi olvasókör a kultúrház belsejében tud végrehajtani felújításokat. Így kicserélik az összes függönyt, hang és fénytechnikát fejlesztenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik