Belföld

Hétfőn viharok, szerdán mínuszok jönnek

hideg (hideg)
hideg (hideg)

Az ország nagy részén viharos szélre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat hétfőn, de akár 11 fok is lehet, szerdára viszont alaposan lehűl a levegő.

Hétfőn általában erősen felhős lesz az ég, északkeleten, keleten a délutáni órákban lehet szakadozottabb a felhőzet, és többfelé fordulhat elő kisebb eső, az északkeleti határvidéken kezdetben havazás is valószínű – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentéséből.

A nyugati, északnyugati szél egyre többfelé megerősödik, északon és az Alföld nagyobb részén viharos széllökések is lesznek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul. Késő estére 2, 7 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn előbb északon, majd a késő esti órákig – az ország délnyugati megyéinek kivételével – egyre nagyobb területen fordulhatnak elő viharos (55-70 km/h) széllökések nyugati, északnyugati irányból.

Kedden változóan felhős lesz az ég, pár órára kisüt a nap. Napközben fokozatosan csökken a felhőzet, legtovább az Alpokalján marad meg a felhőzet. Reggel elszórtan lesz eső, havas eső, északkeleten hó. Napközben főleg nyugaton lehet néhol hózápor, zápor. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, este déliesre fordul. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1, +5 fok között, északon -1 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet keleten 1, 5, nyugaton 5, 10 fok között valószínű.

Szerdán marad a változóan felhős ég. Az éjszaka képződött köd fokozatosan feloszlik. Csapadék nem valószínű. A nyugati szél többnyire mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke többnyire -8, -3 fok között, nyugaton -3 fok felett alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +5 fok között alakul.

Csütörtökön borult, párás, illetve kevésbé felhős területek egyaránt lesznek. Reggel, délelőtt párás lesz a levegő, foltokban ködös idő lesz. Ónos szitálás, szitálás előfordulhat. Gyenge marad a légmozgás. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet, napközben a ködös tájakon mínusz 2, a napos helyeken plusz 4 fok is lehet.

Péntektől egész hétvégén túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható, elsősorban a ködös tájakon, szitálás, ónos szitálás is előfordul majd. Pénteken és szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul. Vasárnap a leghidegebb órákban mínusz 5 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, a nappali maximumok mínusz 2 és plusz 3 fok között várhatók – olvasható az előrejelzésben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik