Belföld

Százhúszezer forintot futottak össze a szegedi gyermekklinikának

Jótékonysági futással ünnepelte a Mikulás érkezését a Pulzus Szeged Futóklub SE. 135-en regisztráltak és teljesítették a távot.

A 6 kilométeres távot több mint 130-an futották le, így összesen 120 400 forint gyűlt össze az I. Jótékonysági Mikulás Futáson. A pénzt a szegedi gyermekklinika kapta.

Péntek este az Árvízi emlékműtől indult a pirosba öltözött futók versenye, majd a Tisza Lajos körút – Aradi vértanúk tere – Dóm tér – Oskola utca – Roosevelt tér – Móra Ferenc Múzeum – Stefánia – Felső Tisza-part – Bertalan híd – Népkert sor – Liget – Belvárosi híd – Korányi fasor útvonalon érkeztek vissza a futók a kiindulási ponthoz. A szegedi polgárőrség jelzőőrei biztosították a résztvevők biztonságát a gyalogátkelőhelyeknél.

A futáson a nevezési díj minimum 500 forint volt, de átlagosan 892 forintot fizettek be a résztvevők, így összesen 120.400 forint gyűlt össze, amit a “Reménysugár” a Dél-Alföldi Haematológiai és Onkológiai Gyermekbetegekért Alapítvány képviseletében Batyik Katalin vett át a futóest zárásaként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik