Belföld

Nem ért célba a TEK üzenete

tek árvíz (tek, árvíz, )
tek árvíz (tek, árvíz, )

Hiába mondták: hazugság, hogy 110 millióért pakoltak homokzsákot a kommandósok, újra szárnyra kapott a hír.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) “szemenszedett hazugságnak” nevezte és újra visszautasította az atlatszo.hu állításait – közölte a TEK társadalmi kapcsolatok osztálya vasárnap. Azt írják, hogy a december 6-án Becker András: “Mennyiért pakol homokzsákot egy terrorelhárító?” címmel megjelent cikk “hazug állításait és spekulatív következtetéseit” a Terrorelhárítási Központ vezetése és teljes állománya már a cikk megjelenése napján is határozottan visszautasította, vasárnap viszont ismét bejárja a sajtót a Terrorelhárítási Központ árvízi munkáját “kritizáló és lejárató hazugságáradat”.

“Hazudni nem szabad”

Vasárnap a jobbikos Mirkóczki Ádám tartott sajtótájékoztatót, amelyen felszólította a Terrorelhárítási Központot, hogy azonnal fizesse vissza azt a 120 millió forintot, amelyet sajtóhírek szerint az árvízi védekezésben nyújtott segítségéért kapott. Az ellenzéki politikus bejelentette, hogy határozati javaslat formájában a parlament elé terjesztik az ügyet. Hozzátette: a TEK-nek kifizetett összeg számtalan más helyen jobban hasznosulhatna.

A Terrorelhárítási Központ közleményében az áll: tisztelik és becsülik az atlatszo.hu portált, mert “fontos dolgot tesznek, szükség van rájuk”. Hozzáteszik, emellett viszont biztosak  abban, hogy a portál minden munkatársa és Magyarország minden jóérzésű állampolgára egyetért abban, “hazudni nem szabad”.

Következménye lesz

Az előzményekre visszautalva a TEK azt írta, hogy az atlatszo.hu újságírója két alkalommal kért adatokató a TEK-től, a hivatal adott is először, a második kérés után azonban nem várták meg a választ, megjelent az ominózus cikk.
“A cikkben felvázolt következtetések és állítások minden ésszerűséget nélkülöznek, a szerző által bemutatott számok köszönő viszonyban sincsenek a valósággal” – áll a közleményben.

A TEK ezért polgári pert indít és büntetőfeljelentést is tesz az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik