Belföld

Vége a veszélynek, lefújták a riasztást

szél, vihar, megtépázott hirdetőtábla (szél, )
szél, vihar, megtépázott hirdetőtábla (szél, )

Az ország teljes területén mérséklődött a szél, a meteorológiai szolgálat visszavont minden korábbi figyelmeztetést és riasztást.

Tovább mérséklődik a szél, 70 km/órát meghaladó széllökés már nem valószínű. Éjszaka főként a Dunántúl északi részén és a főváros térségében gyenge havazásból lepel-3 cm friss hó hullhat. Vasárnap napközben veszélyes időjárási esemény nem várható – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton késő délutánig az ország túlnyomó részén sokfelé viharos, 60-80 kilométer per órás széllökések kísérték az északnyugati szelet. A legerősebb széllökésre a Győr-Budapest-Szolnok tengely mentén, illetve az elszórtan kialakuló hózáporok környezetében voltak. Ezeken a területeken akár 85-90 kilométer per órát kissé meghaladó széllökések is előfordulhattak.

Reggel kamionok akadtak el a vihar miatt az M1-es autópályán, és akadályozták a forgalmat. A katasztrófavédelem nem sokkal fél tizenegy után közölte, hogy a sztrádán újra szabad a forgalom. A fővárosban autóra dőlt egy fa és elszakította a villamos felsővezetéket a VIII. kerületi Dobozi utcában. A helyszínen tűzoltók, rendőrök, a BKK és a közvilágítás szakemberei dolgoztak a fa eltávolításán, a villamosvezeték helyreállításán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik