Belföld

Schmuck mindenhol indít jelölteket

Schmuck Andor (Schmuck Andor)
Schmuck Andor (Schmuck Andor)

Mind a 106 választókerületben állít jelöltet a Szocdemek - Magyar Szociáldemokraták Pártja - jelentette be a pártelnök Schmuck Andor, aki azt is kifejtette, hogy Gyurcsány Ferenc próbál újabb árkot ásni a baloldalon.

Schmuck Andor Szekszárdon, a Tolna megyei képviselőjelölteket bemutató sajtótájékoztatón elmondta a szociáldemokraták a Tolna megyei 1-es számú, szekszárdi választókerületben Jurás Zsolt 33 éves villamosmérnököt, a 2-es, dombóvári kerületben Vogronics Fatime 25 éves élelmiszermérnököt, a 3-as, paksi-tamási választókerületben Hingl Zsolt 36 éves villamosmérnököt indítja a 2014-es országgyűlési választáson.

Gyurcsány az árokásó

Korábban bíztak abban, hogy lesz baloldali összefogás, ez azonban illúziónak bizonyult. Mint a pártelnök elmondta, azt kérték a baloldali pártoktól, hogy “a szépkorúak 15 pontját meg lehessen valósítani”. A kérésre azonban nem reagáltak, az MSZP pedig hat pontot tudott volna elfogadni a 15-ből.

A szociáldemokrata javaslatok között szerepelt például az adótól és a tb-járuléktól mentes nyugdíjak bevezetése, illetve az idősek figyelembevétele a családi adókedvezmény számításánál.

A szociáldemokrata párt úgy indult, hogy alternatív hangot képviseljen, most úgy néz ki, hogy “mi lettünk az alternatíva” – jegyezte meg. Szerinte “nem lehet szavazni egy olyan széthúzó baloldalra, amely nem képes megmondani, hogyan lehet jobbá tenni az országot, főleg amikor olyan szereplője is van a baloldalnak, aki újabb árkot próbál ásni: Gyurcsány Ferenc”.

Minimálnyugdíjjal operálnak

Schmuck Andor elmondta, nyílt levélben fordult valamennyi demokratikus erő vezetőjéhez, hogy ítéljék el Gyurcsány azon elképzelését, amely szerint el kell venni a hitéleti támogatást az egyházaktól, és abból a szegények bankját kell létrehozni. Egy ilyen szembeállítás elfogadhatatlan Magyarországon – fűzte hozzá.

A szociáldemokraták programjáról szólva megemlítette, hogy a szépkorúak érdekeinek határozott védelmére készülnek. Javaslatot tesznek arra is, hogy kormányzati pozíció esetén négy év alatt miként lehet elérni, hogy mindenki legalább nettó 120 ezer forintot haza tudjon vinni.

Világos, tiszta, programokról szóló kampányt szeretnénk – mondta a politikus. Mindemellett azt is elmondta, a párt választási programjáról és a miniszterelnök-jelölt személyéről a januári kongresszuson döntenek majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik