Belföld

Lezsák veje oda is bejutott, ahova senki más

Lezsák Sándor parlamenti alelnök vejének cége készítette a köztévének az ócsai lakóparkról szóló sorozatot.

A Médiaszolgáltatatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Zrt. (MTVA) Moys Zoltán cégét, a Dextramedia Kft.-t bízta meg, hogy forgasson sorozatot a bukott devizahiteleseknek felhúzott telepről, bemutatva a beköltözők életét, mindennapjait – írta az atlatszo.hu. Miközben a filmeket külsős cég forgatta, a készítők között számos volt és jelenlegi köztévés neve is felbukkan, így például Papp Dánielé, Kakuk L. Tamásé.

A Hír24 korábban közérdekű adatigénylésben kérte ki az MTVA és Dextramédia közötti szerződéseket.

A Blikk most azt szerette volna megtudni, miért pont a fideszes politikus vejének cégére esett a választás és mennyit fizettek a filmekért. Az MTVA Zrt. nem válaszolt. Azt tudni lehet, hogy a Dextramedia a köztévétől tavaly az atlatszo.hu adatai szerint 122 millió forintot kapott produkcióiért.

A Blikk korábban többször jelezte az illetékeseknek, hogy szeretné az ócsai lakóparkba beköltözők mindennapjait bemutatni, de azt a választ kapta, hogy egyik család sem kíván szerepelni a médiában.

A Blikk kereste Lezsák Sándort is, hogy tudott-e veje köztévés produkciójáról, illetve helyénvalónak tartja-e, hogy cége százmilliós megbízásokat kap az MTVA-tól. Az Országgyűlés fideszes alelnöke erre csak annyit üzent, hogy a veje már tíz éve kapcsolatban áll a köztévével, amikor ő még nem is ismerte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik