Belföld

Ezer gyerek kapott Mikulás-csomagot a Széchenyi téren

Kígyózó sorokban várták a gyerekek a Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Karitáció Alapítvány jótékonysági Mikulását Szegeden.

Kapcsolódó cikkek

Izgatott gyerekek és családtagjaik hosszú kígyózó sorokban várták a szegedi Széchenyi téri karácsonyi vásárban a jótékonysági Mikulás érkezését. A Mikulás jött, majd 5 órán át ezer rászoruló gyermek kapott tőle bőségesen megtöltött Mikulás-ajándékcsomagot. A legrászorultabb gyerekek kiválasztásában a védőnői szolgálat munkatársai és iskolák, óvodák szakemberei segédkeztek a Mátrix Közhasznú Alapítványnak és a Karitáció Alapítványnak.

Az elszegényedő családok növekvő száma miatt sok gyermek a Mikulással csak a szeretet által vezérelt Karitáció Alapítvány és a Mátrix Közhasznú Alapítvány segítő közbenjárása révén találkozhattak. Az alapítványok 2013. december elején az ezer Mikulás-csomag mellett családoknak, közösségeknek, intézményeknek juttatnak támogatásként ruhát, cipőt, játékot, tartós élelmiszert és egyéb támogatást is – tájékoztatta portálunkat Dudás Zsanett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik