Belföld

Boldog arcok a városi gyermekkarácsonyon

Finomságok, meghitt hangulatban röpülő idő és tengernyi ajándék várta a vásárhelyi gyerekeket a Fekete Sasban.

Az önkormányzat idén is megrendezte hagyományaiknak megfelelően a gyermekkarácsonyt, ahová 1400 rászoruló gyermek és családja kapott meghívást, azok, akiknél e gesztus talán még szebbé, örömtelibbé tudja varázsolni a közelgő ünnepeket.

Díszbe öltözött a Sas és annak színpada is erre a hétvégére, ahol egymást váltották a gyermekeknek szóló műsorok. Az asztaloknál a BFMK programszervezőinek, munkatársainak közreműködésével kézműves házba csöppenhettek a gyerkőcök. Készültek is a díszek, rajzok, bábok tömegével.

Finom falatokról is gondoskodtak, narancsot, teát, kalácsot, pogácsát, kakaós csigát egyaránt majszoltak a csöppnyi szájak. A kipirult arcokon néha döbbent csodálkozás, de leginkább őszinte mosoly tükröződött, jelezve a szervezőknek is munkájuk ki nem mondott igazolását, a köszönetet.

Játékokból idén talán még többet és még szebbeket hoztak, jutott labda, autó, társasjáték, könyv és ki tudja még mi nem mindenkinek. A legtöbben már a helyszínen ki is próbálták új játékaikat, melyek között az új sláger a peonza is megtalálható, így a kicsik elkezdték tanulni a trükköket.

A gyermekkarácsonyról fotógalériát itt talál!

A szombati nap után vasárnap már 9 órától várják a családokat, a színpadi program pedig így alakul:

9.30–10.00   Száraz-Nagy Brigitta gyermekdalok

10.00–10.30 Cibere Meseszínház – Hó reggelt mackó úr!

10.30-11.00  Promenád TSE

11.00–12.00 Léghajó Meseszínház Mikulás meséje

12.00–12.30 Fogarassy Judit Balett és Jazztánc Stúdió műsora

12.30-13.00  BFMK színkör Cindy meséi (a zenés mesedarab betétdalai)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik