Belföld

Pótmagánvádas eljárás Hernádi Zsolt ellen

hernadi-zsolt(1)(960x640).jpg (hernádi zsolt)
hernadi-zsolt(1)(960x640).jpg (hernádi zsolt)

A vádat egy korábbi Mol-alkalmazott és kisrészvényes terjesztette elő az olajtársaság elnök-vezérigazgatója ellen - közölte a Mol pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A pótmagánvádló állítása szerint a Mol részvényei értékének jelentős csökkenését az okozta, hogy a Mol tisztességtelen és törvénytelen módon jutott hozzá a horvát INA irányítási jogához.

Az ügyet a Fővárosi Törvényszék tárgyalja.

Hernádi nem tárgyalna a Mol irányításáról

Az olajvállalat kész tárgyalni a horvát kormánnyal az INA jövőjéről, de a vállalat irányítása nem lehet vitatéma – ezt Hernádi Zsolt mondta a Merchantcantos.com weboldalnak adott tévéinterjúban még novemberben. Megerősítette, hogy a tárgyalások eredménytelensége esetén a Mol kész eladni az INA-ban tartott közel 50 százalékos részesedését.

Tárgyalás a tárgyalóasztalnál

Ivan Vrdoljak horvát gazdasági miniszter – a zágrábi kormány tárgyalóküldöttségének vezetője – jelezte: Zágráb nem akar a sajtó útján kommunikálni a magyar céggel. “A tárgyalásoknak kizárólag a tárgyalóasztalnál kellene folyniuk” – közölte nemrég a tárcavezető szóvivője a Reuters hírügynökséggel.

A miniszter ugyanakkor korábban már nyilatkozott az ügyben, akkor azt mondta, hogy a horvát kormány szeretné folytatni a tárgyalásokat a Mollal, ugyanakkor arra kérte a magyar felet, hogy tegye egyértelművé, mi a szándéka az INA-val.

A Mol-INA csörte legutóbbi fejleménye az is, hogy az olajtársaság nemzetközi bíróság elé citálná a horvát kormányt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik