Belföld

Orkán erejű széllökések Győrben

Győr-Moson-Sopron megye teljes területére másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a várható viharos erősségű szél miatt, a következő órákban a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délelőtti, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a várható erős szél miatt az ország északi felében elsőfokú riasztás van érvényben.

A következő órákban Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Heves, Nógrád, Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megye teljes területén, valamint Vas, Somogy, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye több járásában, továbbá a főváros területén az óránkénti 70 kilométeres sebességet meghaladó széllökésekre kell készülni.

A péntek éjfélig érvényes veszélyjelzés szerint az ország egész területén viharossá fokozódhat a szél. A legerősebb – másodfokú figyelmeztetési szintet elérő – szélre Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében lehet számítani.

Éjszaka is folytatódik

A meteorológiai szolgálat azt írta: a déli óráktól többfelé várható viharos északnyugati szél. A legerősebb széllökések általában 60 és 85 kilométer között alakulnak, de Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében, esetleg Fejér megye északi részén akár 90 kilométernél erősebb széllökések is lehetnek.

Éjjel csupán átmenetileg veszít erejéből a szél, majd szombat késő délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás, de szombaton még a Dunántúl északkeleti részén és Pest megyében előfordulhatnak 85-90 kilométer/óránál erősebb széllökések – írta a meteorológiai szolgálat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik