Belföld

Nekiment a beteg kisfiú apjának a budai wellness-központ

Oxygen (Oxygen)
Oxygen (Oxygen)

Az Oxygen Wellness kitiltott egy beteg kisfiút, az apa bepanaszolta őket, az eljárásban alul maradtak. A határozat után a központ közleményt adott ki, melyben nekimentek nemcsak az apának, a beteg fiúnak is.

Az Oxygen Wellness a közlemény elején az apát vádolja, mégpedig azzal hogy nem fizetett ki 3500 forintot. Mint írják, “az ügy lényeges részlete”, hogy Fábián András egy-két alkalommal vette igénybe fitness-wellness szolgáltatásaikat, legtöbbször csak a gyermeket adta be a megőrzőbe, amíg ő a recepción várakozott, és “sajnálatos tény, hogy 6 alkalommal a megőrző díját (500 Ft/óra) sem fizette ki, vagyis Fábián úr egy olyan szolgáltatás miatt reklamált és fordult a sajtóhoz, amit többnyire jogosulatlanul, ingyen vett igénybe.”

Még beszélni se tud

Miután az apának jól megmondják a közleményben, következik a kisfiú, aki szerintük “öntörvényű, nem létesít kapcsolatot sem a pedagógussal, sem a többi gyermekkel, idegen (helyettesítő) pedagógust nem fogad el, figyelmét nagyon nehéz lekötni, egyéni figyelmet igényel, ha elfárad, kiszámíthatatlanná és kezelhetetlenné válik, beszédét nem lehet érteni, dobálja az ollót és egyéb játékokat, stb.”

Ezután ismét az apa jön, aki – róják fel – még az egyezségre sem volt hajlandó velük. “A hatósági eljárásban az Oxygen Wellness két ízben kísérelt meg egyezséget kötni Fábián Andrással, aki az ajánlatokat elutasította. Az édesapa gondatlansága és magatartása, nemcsak a Központban való ott tartózkodása alatt, de az eljárás során is megdöbbentett bennünket és jogi képviselőnket. Bejegyzéseivel, megnyilvánulásaival sajnos nem éppen kulturált módon segítette a megoldás keresését” – hangsúlyozzák közleményükben.

Agydaganat miatt lett mozgássérült a kisfiú

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság a héten marasztalta el az Oxygen Wellnesst, amiért az nem engedett be játszóházába egy hétéves mozgássérült kisfiút. A gyerek egy korábbi agydaganat miatt mozgássérült, és enyhén értelmi sérült lett.

A fiú korábban rendszeresen megfordult a gyermekmegőrzőben, de egyszer csak új házirend született a luxusintézményben és kitiltották. Apja úgy tudja, egy szülő kifogásolta Levente jelenlétét.

Olvasói sztorik